dinsdag 29 juli 2014

Remake van het één wordt remake van het ander (deel 1 van week 20 van mijn 52-weken-project)

We hebben bij de fotoclub de opdracht gekregen een macrofoto te maken.
Ik heb meteen een idee. Twee jaar eerder maakte ik bij een fotocursus macrofoto’s van een onderdeel uit een televisie of een ander apparaat. Die dingen heeft mijn vader altijd wel ergens liggen en als kind al vond ik het altijd net miniatuur stadjes.

Ook op die macrofoto’s lijken het net stadjes:
Stadjes met een zon.
Mijn idee voor de opdracht van de fotoclub is om een remake te maken van die foto’s, maar dan met sterren boven het ‘stadje’.

Ik knutsel een koker in elkaar waar ik een kartonnetje met uitgesneden sterretje voor kan schuiven. De koker schuif ik om mijn lens. En met kerstlichtjes op de achtergrond moet dat voor een ‘shaped bokeh’ zorgen.
En dat doet het ook.

Desondanks ben ik niet zo tevreden over het resultaat. Ik weet er nog wel een aardig plaatje van te maken (hoewel ik hier en daar niet zo nauwkeurig in Photoshop gewerkt heb), maar het wordt hem niet voor de opdracht voor de fotoclub.


De foto’s die ik eerder gemaakt het van de druppels op devrouwenmantel vind ik meer geschikt voor de macro-opdracht. Maar die foto’s kunnen scherper. En dus ga ik nogmaals mijn tuin in en maak een remake van die foto’s. Met deze foto als resultaat:
Weekdeals (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...