maandag 3 februari 2014

Masterclass Fotografie & Styling; iets eigens toevoegen (week 4 van mijn 52-weken-project)

Op een regenachtige dag ergens in week 4 rijden Marjolein en ik naar Loods 5 in Zaandam om daar een door ‘Meet the Blogger’ georganiseerde Masterclass Fotografie & Styling te volgen.

Na een ontvangst met, in ons geval, een lekkere kop thee in het sfeervol ingerichte restaurant, beginnen we met het fotografie gedeelte. Wendy van Woudenberg van Beeldsteil vertelt enthousiast en inspirerend over onder meer fotograferen in het algemeen en fotograferen voor je blog.

We laten ons de lunch die daarna volgt, goed smaken en kletsen wat met andere deelnemers/bloggers.

Dan volgt het styling gedeelte van de Masterclass door Anouk Brands van AnoukB. Na een korte introductie mogen we zelf aan de slag. Er staan wat objecten/producten/props voor ons klaar. Die moeten we stylen en dat vervolgens fotograferen. Het kleurenpallet van de opdracht is zwart, wit, grijs, zilver, goud, koper en brons. En verder zijn er nog een paar randvoorwaarden waar de opdracht aan moet voldoen; we gaan aan de slag…

Niet helemaal zoals de opdracht was, maar wel de beste foto
(er was slecht licht, dus het was wat behelpen).

Na gestoeid te hebben met onze stylingopdracht, wordt de dag afgesloten met een borrel en een hapje. We kletsen wat na met deze en gene. En als we dan toch in Loods 5 zijn, kijken we natuurlijk ook nog even rond in dat leuke en sfeervolle woonwarenhuis.

Een gezellige, informatieve en inspirerende dag!

Maar daar laat ik het niet bij. Tijdens de stylingopdracht kon ik mijn draai niet helemaal vinden en kwam mijn stylingset niet echt goed uit de verf. Thuis ga ik er dan ook nog eens mee aan de slag.

Wat me vooral is bijgebleven van de stylingworkshop is dat je bij jezelf moet blijven en dat je er iets eigens in moet stoppen. Ik skip dan ook het zilver, goud, koper en brons en voeg er hout aan toe. Dat past meer bij mij.
Ik maak meerdere stylingsets, fotografeer die sets en maak er een soort van collage van. Hier kan ik mij meer in vinden…    


  
Folders van: Loods 5, Brabantia en AAMU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...