dinsdag 10 januari 2012

Naar Kangaroo Island voor nieuwe avonturen!

‘Separated from the mainland about 9500 years ago, Kangaroo Island is Australia’s third-largest island (after Tasmania, and Melville Island off Darwin). About 150km long and 30km wide, the island offers peaceful scenery, a varied coastline including towering cliffs, swimming and surf beaches, lots of native wildlife and good fishing. There is also a number of shipwrecks off the coast, many of which are of interest to scuba divers…..’
Zo staat er te lezen in de Lonely Planet die ik er tijdens mijn reis door Australië vaak bij pak. Maar het is niet de Lonely Planet die me enthousiast heeft gemaakt voor Kangaroo Island. Tijdens mijn werk bij een reisbureau gespecialiseerd in Australië, waar ik voordat ik aan deze reis begon werkte, waren er regelmatig presentaties. Ook over Kangaroo Island! En die presentaties hebben me enthousiast gemaakt. Dat je op Kangaroo Island dan ook nog kunt WWOOF-en (werken tegen kost en inwoning) maakt het nog makkelijker de oversteek te maken.

En die oversteek maken we later op de middag. Daarvoor moeten we ons melden op een busstation in Adelaide. Een bus zal ons dan naar Cape Jervis brengen, waarvandaan de boot naar Penneshaw op Kangaroo Island vertrekt.

Totdat we de bus naar het centrum van Adelaide pakken, vermaken we ons prima in het ‘geaircoolde’ huis van Coby en Don met het inpakken van onze tas, kaarten en praten.


Wachten op de bus die ons naar Cape Jervis zal brengen.


Met een graad of 41 vertrekken Orange en ik, gelukkig met een bus met airconditioning, naar Cape Jervis. In onze rugtassen de goede zorgen van onze tweede moeder Coby; appel, banaan, snoep, pinda’s en pepermunt.In een klein uurtje brengt de boot ons vervolgens van het vaste land van Australië naar Kangaroo Island.

Daar aangekomen wachten we op Alex; hij zou ons op komen halen. Er komt echter niemand. Pas als de boot al weer terug naar Cape Jervis vertrekt, komt er een auto langs. Het meisje dat achter het stuur zit, vertelt ons dat we naar Cheryl moeten gaan; ze woont vlakbij.

Het is namelijk zo dat Alex genoeg mensen op de farm heeft en nu mogen wij WWOOF-en bij Cheryl. Tijdens het eerste telefoongesprek dat we met hem hadden, heeft hij het al over Cheryl gehad. De bedoeling is dat wij wat helpen in de huishouding en de afwas doen. Het komt heel relaxed over. We hoeven alleen ’s ochtends te werken.

Ook wat betreft de locatie zit het goed. Cheryl woont namelijk aan een baai in Penneshaw; erg mooi! Je kijkt zo naar de zee met het vaste land van Australië op de achtergrond. Ook is er een kleine pinguïn kolonie vlakbij.


Nog maar net bij Cheryl vraagt ze ons of we ‘tea’ willen. Erg verwarrend; onder ‘tea’ wordt in Australië het avondeten verstaan. Ja, wij hebben wel trek. En dus gaat Cheryl spiesjes grillen en moeten wij ondertussen ‘wedgies’ gaan halen bij de locale snackbar. ‘Wedgies’ zijn een soort dikke patatten/aardappel partjes. Erg lekker!

En zo beginnen we aan een nieuw avontuur op Kangaroo Island. Blijf m’n blog volgen en je leest wat we allemaal meemaakten op Kangaroo Island.  
Bulkweken (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...