zaterdag 28 januari 2012

Typisch Australisch; barbecue en sport

Tien jaar geleden viel 28 januari op een maandag. Een vrije dag, want Australia Day viel op zaterdag en als een feestdag in het weekend valt, hebben ze doordeweeks een vrije dag. Typische Australisch is dat, zo leren we van Coby.

Ook typisch Australisch is barbecueën. Ze doen het graag en vaak. Regelmatig zie je bij een parkeerplaats of een picknickplek barbecues staan die je mag gebruiken; een soort openbare barbecue.

Natuurlijk hebben veel Australiërs thuis ook een barbecue. En zo’n vrije dag is een mooie gelegenheid om te barbecueën. We zijn dan ook uitgenodigd bij de middelste dochter van Coby. Er komen nog meer familieleden langs. Het is erg gezellig en we laten ons het lekkers van de barbecue en de salades goed smaken.

Natuurlijk moet er ook nog wat aan sport gedaan worden, want ja, dat is ook typisch Australisch. De Australiërs zijn gek op sport, zowel actief als passief. Orange en ik kijken passief toe bij het cricket. Maar als de basketbal verschijnt, doen we actief mee en weten we zelfs een paar punten te scoren.

Leuk zo’n dag met typisch Australische dingen; ook zo leer je Australië en de Australiërs kennen!


Weekdeals (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...