maandag 16 januari 2012

Hoe van het een het ander kwam…!

Toen ik tijdens de ‘Wildlife tour’ op Kangaroo Island de vuurtoren zag, mòest die gewoon op de foto. Ik stuur de foto’s naar huis en als Marjolein de foto van de vuurtoren ziet, mòet ze die tekenen. Ze tekent dan al een paar jaar knipvellen om 3D-kaarten van te maken. De vuurtoren inspireert haar tot het maken van een knipvel met als thema strand.

De knipvellen van Marjolein zijn een groot succes en in 2003 komt het eerste hobbyboekje van haar hand uit. Ook die wordt enthousiast ontvangen en er verschijnen nog een paar boekjes, voordat Marjolein gevraagd wordt om samen met een borduurster een borduurboekje te maken. Een aantal tekeningen wordt omgezet naar borduurpatroon. Zo ook de vuurtoren.

Als het boek ‘Eline’s huis’ van Eline Pellinkhof in 2010 uitkomt, ben ik meteen enthousiast over de borduurpatronen die zij met behulp van een mal op de muur geschilderd heeft.
Dat ziet er leuk uit! Dat wil ik ook, maar dan wel iets dat bij me past.


En dus besluit ik de vuurtoren op de muur in mijn logeerkamer te gaan schilderen. Het is even meten of de vuurtoren er helemaal op gaat passen. En dan ga ik met mal, potlood en verf aan de slag.
Langzaamaan begint het steeds meer op een vuurtoren te gaan lijken.
Tot slot knip ik meeuwen uit rubberblad en plak die op de muur.

Een paar stoere kussens maken het helemaal af voor de foto…


En zo kwam van het een het ander!

Dagdeal (468x60)
Nieuwe categorie: Wonen Bulkweken mei 2013

4 opmerkingen:

  1. Marianne, echt geweldig leuk gedaan!! het ziet er prachtig uit en die foto met die kussens kan in ieder woon inspiratie blad staan, een plaatje!
    groetjes,
    Celista

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...