dinsdag 24 januari 2012

Plannen maken; kilometers, kilometers en kilometers!

Kangaroo Island zit er op, Adelaide hebben we ook wel gezien; het wordt tijd om verder te reizen. Waar zullen we naar toe gaan?

Ja, ook tijdens een reis moet je af en toe de tijd nemen om plannen te maken. Dat doen Orange en ik dan ook. Met name het vervoer en de planning voor de eerst komende periode komen aan de orde.

Het boekje van Greyhound;
helemaal stuk gelezen!
We zijn van plan om een kilometerpas van busmaatschappij Greyhound aan te schaffen. Het reizen met de bus lijkt ons wel leuk en het is bovendien een goedkope manier van reizen. Als je zo lang reist, moet je tenslotte toch een beetje op je budget letten.

Greyhound heeft kilometerpassen met verschillende afstanden. En dus buigen we ons over de kaart van Australië, kijken welke route we mogelijk per bus af willen leggen en tellen de kilometers bij elkaar op. We komen op een afstand van zo’n 10.000 kilometer. Wat een afstand zeg!!! Ja, Australië is tenslotte een groot land.

Ook kijken we naar de korte termijn. Het plan is om richting Melbourne te reizen. En dus kijken we hoe we het stuk van Adelaide naar Melbourne gaan doen. We willen een stop maken in Ballarat om daar Sovereign Hill, een soort openluchtmuseum, te gaan bekijken.

We dachten in Ballarat eventueel te gaan wwoof-en (werken tegen kost en inwoning), maar in Ballarat zelf kunnen we geen wwoof-adres vinden. Dus kijken Orange en ik of we elders op de route een adresje kunnen vinden. We bladeren het boekje van de wwoof-organisatie door op zoek naar adressen in de buurt van the Grampians, een natuurgebied. We komen een paar leuke adresjes tegen en gaan bellen.

Bij een van de adressen kunnen we waarschijnlijk terecht. Ze hebben niet zo ontzettend veel werk, of wij dat erg vinden!?! Nou, nee natuurlijk!!!
Het werken tegen kost en inwoning bij dat adresje staat nog niet helemaal voor honderd procent vast, we moeten er de aankomende week nog even over terugbellen, maar de voorlopige planning hebben we alvast gemaakt. Het begin van die 10.000 kilometer op de kilometerpas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...