zaterdag 12 mei 2012

Autorijden over de spoorlijn!

We staan op tijd op omdat we met hoog tij bij de Pancake Rocks willen zijn, zodat we de blowholes kunnen zien. Er spuit dan op bepaalde plaatsen water omhoog.

Blowhole bij de Pancake Rocks.

Als wij er zijn spuiten ze niet superhoog, maar het is wel de moeite waard. Bovendien is het zonniger dan een dag eerder.
Daarna gaat de reis verder; op weg naar Franz Josef.

In Nieuw-Zeeland zijn veel zogenaamde ‘one lane bridges’; bruggen die één baan breed zijn. Dit keer treffen we onderweg zelfs twee bruggen waar ook nog een spoorlijn overheen loopt. Je rijdt dan als het ware op het spoor. Heel apart!

One lane bridge

Nadat we ingecheckt hebben in het hostel en we de bagage versleept hebben, gaan we naar het informatie centrum. Daar winnen we informatie in over ‘glacier walks’; wandelingen over gletsjers.

Franz Josef Gletsjer

Daarna rijden we naar een punt waarvandaan je de Franz Josef Gletsjer goed kunt zien. We zijn er tegelijkertijd met een grote groep Pakistani. En die willen maar wat graag met Marjolein en mij op de foto. Zou dat komen omdat we tweeling zijn of omdat we blond zijn...?

Terug in het hostel koken we ons potje, bellen we met het thuisfront, schrijven we in onze dagboekjes en kletsen we met drie Nederlandse jongens.

Morgen meer over onze belevenissen in Franz Josef. Stay tuned!!!


Meer over de Pancake Rocks op: http://www.punakaiki.co.nz/

Xbox weken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...