maandag 14 mei 2012

Nederland is goed vertegenwoordigd!

Het barrel van de Nederlandse jongens.

We rijden richting Wanaka en maken een stop bij Lake Matheson.
Als we op de parkeerplaats bij Lake Matheson aankomen, zien we de auto, een oud barrel, van de Nederlandse jongens ook staan. Ze hadden ons inderdaad verteld dat ze ook naar Lake Matheson zouden gaan.

Lake Matheson.

Lake Matheson is een zogenaamd mirror lake; het geeft een bijna perfecte spiegeling.
We lopen een rondje om het meer. Aanvankelijk hebben we nog een mooi uitzicht op de omringende bergen, maar er komt steeds meer bewolking en uiteindelijk zijn de toppen van de bergen niet meer te zien.
Ook de Nederlandse jongens komen we niet tegen; ze maken vast een andere wandeling.

Fox Glacier

Vervolgens rijden we richting de Fox Glacier om die van een afstandje te aanschouwen. Het blauw van het ijs is ook te zien.


Verder stoppen we onderweg nog voor drie watervallen. Ze zijn mooi, maar de Huka Falls bij Taupo blijven we toch nog steeds de mooiste watervallen vinden.

Koeien onderweg

Ook komen we nog koeien op de weg tegen en zien we de prachtigste kleuren in de prachtigste landschappen, meren en bergen.
De zonsondergang waar we dit keer op worden getrakteerd is nog mooier dan die van een dag eerder.

Door al dat moois onderweg, komen we wat laat in het hostel in Wanaka aan. Gelukkig is er nog plek; ene Betsie is niet op komen dagen. Wie er wel zijn, zijn de Nederlandse jongens, de drie Nederlandse meiden en nog twee Nederlandse jongens die tegelijkertijd met ons ook de gletsjerwandeling op de Franz Josef gletsjer gedaan hebben. Met nog een jongen uit Venlo in het hostel is Nederland goed vertegenwoordigd.

We bakken pannenkoeken, kletsen wat en zoeken ons bed op om de volgende dag weer van alles te beleven…

Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...