woensdag 2 mei 2012

Met de superjet over Lake Taupo en naar Craters of the Moon

We willen ’s ochtends naar Maori Carvings op een rots in Lake Taupo. Die kun je alleen met een boot bekijken. Onze keus was gevallen op een zeilschip. Maar als we in de haven komen, blijkt dat zeilschip niet te gaan. Er zijn namelijk golven van anderhalve tot twee meter. Een jetboat kan dergelijke golven wel aan. Dus besluiten we om daar mee mee te gaan.


Die jetboat gaat best wel hard. De golven zijn naar mijn idee nog geen anderhalve meter, maar als we stil liggen bij de carvings gaan we toch behoorlijk heen en weer. 

De carvings zijn erg mooi. Je ziet een groot maori gezicht en wat kleinere carvings ernaast, waaronder een mooie hagedis. De carvings zijn overigens nog niet zo oud (anno 2002 een jaartje of dertig oud).


Het water vlakbij de carvings is mooi turkoois blauw, maar dus wel erg wild. Als de boot weer meer snelheid maakt, deinen we lang niet zo heen en weer. Maar als je dan, na opgetild te zijn door een golf, weer neerklapt, is dat elke keer toch weer een behoorlijke klap. Dat vind ik wat minder.
Al met al is de boottocht toch wel leuk. Maar het meer had van mij iets rustiger mogen zijn.

’s Middags ook weer water, maar dit keer een waterval; de Huka Falls. Het lijkt echter meer op een stroomversnelling dan op een waterval. Het water is mooi groen/turkoois van kleur. Een prachtig gezicht!


Daarna gaan we naar de Craters of the Moon. Ook weer een gebied met kraters, stoom en andere thermische activiteit.
We wandelen er een tijdje rond. Hoewel we dergelijke dingen ook al wel in Rotorua gezien hebben, ziet het er hier ook weer apart uit!


’s Avonds eten we in een Ierse pub. We vieren dat oma’s oude huis nu officieel Marjoleins huis is!


Meer informatie over Lake Taupo op: http://www.greatlaketaupo.com/
Meer informatie over de Huka Falls op: http://www.hukafalls.com/
Meer informatie over Craters of the Moon op: http://www.cratersofthemoon.co.nz/


Dagdeal (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...