dinsdag 1 mei 2012

Maori kunst en meer


Als eerste staat er Maori kunst op ons programma; we gaan naar het Whakarewarewa Thermal Reserve and New Zealand Maori Arts and Crafts Institute.

We beginnen bij het Arts and Crafts gedeelte. We kijken daar rond, gaan even naar het souvenirwinkeltje om vervolgens naar de Maori-gebouwtjes te gaan. Daar zien we een Maori Concert.


In het bijbehorende park zijn ook veel dingen die met vulkanische activiteit te maken hebben. Zo zien we modderpoelen met borrelende modder, stoompoelen, boiling water, kraters, een zuurmeer, uitgewerkte en nog werkende geisers.




Vooral de werkende geiser is erg mooi. Er komt zoveel stoom vanaf dat je daardoor eigenlijk geen waterspuit omhoog ziet komen.

Na even wat gegeten te hebben, sluiten we ons bij een groep aan. Anders zouden we niet met het ‘treintje’ mee kunnen. Omdat we ondertussen al veel van het park gezien hebben, blijkt het treintje echter niet zo heel bijzonder te zijn.
Tot slot gaan we nog met het treintje langs een kiwihuis. Er blijken twee kiwi’s te zitten.


Als we alles wel zo’n beetje gezien hebben, gaan we weer op pad. We rijden richting Taupo.
Vlak voor Taupo maken we nog een stop voor thee en een chocolade muffin om vervolgens door te rijden naar het hostel (YHA) in Taupo.


In Taupo bezoeken we de Tourist Information, doen we boodschappen en kletsen we met Nederlanders die ook in het hostel zijn.

Morgen meer Taupo. Stay tuned…!!!  


Meer informatie over het Whakarewarewa Thermal Reserve and New Zealand Maori Arts and Crafts Institute: http://www.whakarewarewa.com/


Weekdeals (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...