dinsdag 4 september 2012

Uitzicht vanaf Kings Park, een hoed, een museum en een wandeling door Perth

’s Ochtends wandelen we naar Kings Park. Dat park ligt op een heuvel. Het is dan ook een hele klim omhoog, maar het uitzicht maakt veel goed. Je ziet het centrum van Perth met alle (5) wolkenkrabbers; een mooi gezicht!


In Kings Park zien we onder andere het War Memorial, het visitors centre, de shop en de Botanic Gardens.
Bij het Aboriginal Art Centre is er een optreden; didgeridoomuziek en dans. Er worden dieren uitgebeeld en dat ziet er erg leuk uit.




Via de esplanade en London Court lopen we naar een winkel waar ik een Australische cowboyhoed voor pap koop. Hij is binnenkort jarig en dat lijkt mij wel een mooi cadeau. De hoed verstuur ik maar meteen, want hij moet natuurlijk wel op tijd in Nederland zijn.

London Court

We bezoeken het Western Australia Museum; een erg mooi museum!
Ze hebben een Discovery Centre, iets over ‘Western Australia Land & People’, een mammal & butterfly gallery, wildlife fotografie (erg inspirerend), iets over evolutie, een Aboriginal Gallery èn een bookshop.
Veel te zien dus en wij vermaken ons er dan ook prima.


Daarna gaan we een wandeling uit de Lonely Planet doen. Via een arcade en London Court (het blijft leuk!) lopen we langs allerlei gebouwen; kathedralen, gemeentelijke gebouwen, etc.

Het blijkt nog best een lange wandeling te zijn. Een beetje moe gaan we dan ook richting jeugdherberg.

Na het eten bel ik Coby (we zijn weer welkom) en het thuisfront. En verder pakken we die avond onze tassen voor de tour van de volgende dag in.
We nemen toch steeds weer te veel mee. En met al die boeken worden onze tassen toch wel erg zwaar.

Morgen meer over onze belevenissen tijdens de tour.
Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...