donderdag 6 september 2012

Een lipstick machine in Mt. Romance en andere bergen

Na de smakelijke ‘cooked breakfast’ gaan we naar Mount Romance. Dat is geen berg (mount), maar een ‘emu oil & sandelwood cosmetic factory’.
Na een presentatie worden we door het bedrijf rondgeleid. We zien van alles maar de lipstick machine maakt de meeste indruk op mij.


Tot slot kunnen we nog even in de shop rondkijken. Marleen en ik snuffelen wat rond en vinden een mooi cadeau voor Coby. We willen als we binnenkort weer bij haar en Don zullen logeren toch niet met lege handen aankomen.

Na het bezoek aan Mt. Romance gaan we wel naar een berg. We moeten eerst een stuk naar boven wandelen, wat nog best een klim is. Eenmaal boven zien we allemaal rotsen, waaronder ‘Balancing Rock’, een ronde rots die wat weg heeft van de keien van de Devils Marbles.



Helemaal bovenin zien we ‘Castle Rock’. Die ‘rock’ kun je beklimmen. Het is erg winderig en koud, maar het uitzicht maakt veel goed.

Na ‘Castle Rock’ gaan we naar de gelijknamige winery. Marleen en ik laten de wijn voor wat het is, maar we schaffen er wel een potje marmelade aan voor Don.

Vervolgens gaan we richting de ‘Stirling Ranges’, een bergketen. Hier geen klim naar boven; we zien de berg voor ons in de verte liggen. We maken er foto’s van. Ook van Bluff Knoll, één van de toppen. Prachtig!



De lunch die we daarna hebben, smaakt erg goed. Het vulde nogal; ik zit de hele middag vol.
De rest van de middag moeten er weer kilometers gemaakt worden en zitten we dus voornamelijk in het busje.

We komen op tijd in Esperance, de volgende overnachtingplaats van de tour, aan.
Marleen en ik besluiten nog even een wandelingetje te maken. Helaas gaat het halverwege regenen en gaan we maar terug naar het hostel.

’s Avonds gaan we naar een restaurantje voor het diner.
Ik neem een pasta met veel kaas en dat smaakt goed. Dat geldt ook voor het dessert; vanille ijs met chocolade saus.

Morgen gaat de tour weer verder.
Stay tuned!


Nieuw bij bol.com: Alles van Mooi & Gezond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...