zaterdag 17 september 2011

Hoe we op het idee kwamen om een jaar te gaan werken en reizen in Australië

Orange* en ik interesseerden ons al jaren voor Australië. Een interesse die aangewakkerd was door het kijken naar met name de televisieserie 'the Flying Doctors'. 

Ons was dan ook niet ontgaan dat er in Nederland organisaties zijn die je helpen bij het regelen van een werkvakantie naar Australië. En dat leek ons wel wat; voor langere tijd naar Australië om daar te gaan werken en reizen. Een vakantie is vaak zo kort. Eigenlijk moet ik dat anders zeggen; Australië is zo ontzettend groot dat je niet genoeg hebt aan een vakantie van een paar weken. 

2000, we buigen ons over een route
 
Tja, en als je dat dan alle twee wilt en het goed met elkaar kunt vinden, waarom ga je dan niet samen!?! En zo ontstond het idee om samen een jaar te gaan backpacken door Australië.
Als we elkaar zagen dan spraken we over onze plannen. Zo ontstond gaande weg een steeds duidelijker beeld voor onze reis.

Maar we moesten nog wachten voordat we weg konden; onze studies moesten eerst afgemaakt worden. Dat deed ik een jaartje eerder dan Orange, wat me de mogelijkheid gaf om m’n reisbudget te vergroten.

Ondertussen bezochten we een informatiebijeenkomst van een backpackersorganisatie die bemiddelt bij werkvakanties naar Australië en gingen we op ‘oefenvakantie’.
Daarover in een ander blogbericht meer. 


* Orange is niet de echte naam van m’n reisgenootje. Die naam kreeg ze tijdens de reis in Australië. Hoe ze aan die naam kwam, kun je later op dit blog lezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...