woensdag 25 april 2012

‘ANZAC day’ en hoge bomen

Wij zijn allemaal nog wat slaperig als de wekker weer vroeg gaat. Na de douche, het ontbijt, een ‘kleuterpraatje’ met het dochtertje van de eigenaar van het hostel en het inpakken van de laatste dingen, verlaten we Kerikeri in de regen.


Voor een sanitaire stop stoppen we in het plaatsje Opononi. Daar krijgen we nog net iets mee van de ANZAC-herdenkingen. Elk jaar worden, in zowel Nieuw-Zeeland als Australië, op 25 april de slachtoffers van inzetten van het Australische en Nieuw-Zeelandse leger die wereldwijd zijn gevallen, herdacht.
Wij zien een groep mensen in tenue voorbij marcheren met een paar doedelzakspelers voorop. Leuk om dat nog even meegekregen te hebben.


Bij de tweede stop die we maken, gaan we een grote kauri boom bekijken; de Tane Mahuta, oftewel de Heer van het Woud. Deze kauri boom heeft een diameter van maarliefst 4,4 meter en is ontzettend hoog.

In Matakohe bezoeken we een museumpje over die kauri bomen. We komen er het een en ander te weten over kauri bomen en de houtverwerking daarvan. Ook zien we er Nieuw-Zeelandse amber. Dat is gefossileerd hars van kauri bomen.

Buiten het museum zijn nog een oud postkantoor en een oud schooltje te zien en daar kijken we ook nog even rond.
Al met al weer een leuk museum!

Daarna rijden we door naar Helensville om daar een hostel op te zoeken. Die vinden we al snel. Het is een knus groot huis. Weer leuke accommodatie dus.


Meer over het Kauri Museum in Matakohe: http://www.kauri-museum.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...