dinsdag 24 april 2012

Geen stroom, de benzine is bijna op en de accu is leeg!

We zetten de wekker weer vroeg. Dit keer omdat we eigenlijk een boottocht door de Bay of Islands willen maken. Als we wakker worden regent het en ziet het er somber uit.

Toch gaan we er met de auto op uit. We kijken eerst wat rond in Paihia. Als Marjolein een brood gaat kopen komt ze met een ongesneden brood terug. Zij dus weer terug naar de bakker. Daar blijkt dat ze het brood niet kunnen snijden, want de stoppen zijn gesprongen. Niet snel daarna brandt het licht weer en kan het brood dus ook weer gesneden worden. Een komisch voorval!

Vervolgens gaan we naar Russell. We kunnen ook een stukje met een pontje mee, maar dat willen we niet. Nou, dat hebben we geweten!
We belanden op een gravel road. We rijden kilometers en kilometers door een soort van bos zonder echt veel mensen tegen te komen. Pas vlak bij Russell komen we op een asfaltweg.

Ondertussen is de benzinetank behoorlijk leeg geraakt. Bij navraag blijkt er echter geen pomp te zijn die werkt. Voor de dichtstbijzijnde pomp moeten we met de ferry over.

We zijn eerst Russell maar gaan bekijken; een leuk dorpje, prachtig gelegen aan een baai, met leuke galerietjes en wat arts & crafts shops.

De boottocht door de Bay of Islands hebben we dan allang al laten varen. Varen doen we nog wel, maar dan met het pontje. Gezien onze bijna lege tank hebben we immers geen andere keus.

Met een volle tank rijden we door Paihia naar de Waitangi National Reserve. Eigenlijk willen we naar de Haruru Falls, maar we belanden in dit ‘museum’ met onder andere Maori kunst en geschiedenis.

Na een filmpje over het verdrag wat hier getekend is, zijn we naar buiten gegaan. Daar zien we onder andere een hele lange oorlogskano van de Maori’s; erg mooi!
Ook is er een Maori Meeting House; een met Maori houtsnijwerk versierd huis/kerk. Om dat Meeting House te bezoeken, moeten de schoenen uit. We gaan dus op kousenvoeten naar binnen.
Maar er is meer te zien in het museum; we vermaken ons dan ook prima.
Voor we de Waitangi National Reserve verlaten, kijken we nog even rond in de museumwinkel.


Terug bij de auto, wil die niet starten. We zijn vergeten het licht uit te doen; stom!!! Maar goed dat we niet bij een afgelegen waterval stonden.
Een medewerker van het museum belt voor ons de AA; de Nieuw-Zeelandse ANWB.
Eerder dan verwacht komt er iemand van de AA, die het probleem zo verholpen heeft.
Wij zijn ondertussen een ervaring en een wijze les rijker!



Meer informatie over Waitangi National Reserve: http://www.waitangi.net.nz/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...