zondag 22 april 2012

Met een karretje langs de pinguïns

Eerst kijken we nog wat rond in een grote boekwinkel in de buurt van het hotel en daarna is het tijd om Auckland te verlaten. We worden door een medewerker van Omega, de autoverhuurder, opgehaald. Hij brengt ons naar hun kantoor, waar wat papierwerk in orde gemaakt wordt en dan kunnen we met de huurauto op pad.

Nog nauwelijks Auckland uit maken we een eerste stop bij ‘Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter & Underwater World’.

We zien er pinguïns; eerst vanachter een raam, later gaan we er met een karretje langs en wordt er het een en ander over pinguïns en Antarctica verteld. We treffen het, want als wij met het karretje langs de pinguïns gaan, krijgen ze net te eten.


Ook de hut van ontdekkingsreiziger Scott is nagebouwd en er is het een en ander over Antarctica en de zee te zien.
Later gaan we op een soort lopende band door een buis in een aquarium. We zien er vissen, roggen en haaien.

We vermaken ons prima in Kelly Tarlton’s, maar we moeten ook nog verder. En dus stappen we weer in de auto en rijden richting Whangarei. Onderweg maken we nog een stop op iets te eten en te drinken en doen we wat boodschappen.

Het hostel in Whangarei is wat moeilijk te vinden. We komen er in het donker aan.
Na het eten, vraagt een man van het hostel of we glimwormen willen zien. Nieuwsgierig als we zijn, volgen we de man. Na een kleine wandeling in de buurt van het hostel zien we plotseling allemaal kleine lichtpuntjes; glimwormen. Een erg mooi gezicht!


Meer informatie over Kelly Tarlton’s: http://kellytarltons.co.nz/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...