maandag 14 november 2011

Olympisch Stadion, kangoeroes en the Blue Mountains

Er stond een toertje op het programma; we gingen de natuur in!

In een klein busje reden we eerst naar Homebush Bay; het Olympisch dorp. Daar zagen we onder ander het Olympisch Stadion, waar het iets meer dan een jaar geleden, tijdens de Olympische Spelen van 2000, een drukte van belang was.
Leuk om dat in het echt te zien!


Daarna gingen we naar een stuk groen met een aantal kangoeroes. Onze eerste kangoeroes tijdens deze reis! Er waren er zelfs met kleintjes, Joeys, in hun buidel.


De Wentworth Falls volgden daarna. Tijdens een wandeling, met veel klimmen, door the Blue Mountains, konden we die watervallen regelmatig zien liggen. Een erg mooie wandeling!

The Blue Mountains danken hun naam overigens aan de blauwe gloed die er hangt. Die blauwe gloed komt van de eucalyptusolie.


Na een heerlijke picknick met broodjes hebben we ‘the Three Sisters’, een rotsformatie, bekeken en op de gevoelige plaat vastgelegd.

Daarna stond er weer een wandeling op het programma; een behoorlijke afdaling dit keer. Na afloop voelden we dat dan ook behoorlijk in onze kuiten.

Maar na zo’n afdaling moet je ook weer omhoog. Dat deden we met de ‘scenic railway’. Dat is ’s werelds steilste trein. We moesten plaatsnemen in een soort van bakjes als in een kermisattractie. Het leek me ontzettend eng, maar dat viel reuze mee. Het ging wel ongelooflijk steil.


Na deze beproeving ging we wat boemerang gooien. Dat was nog niet eens zo makkelijk!

De toer sloten we af in een pub in, ik geloof, Katoomba. Dat is één van de leuke plaatsjes in het gebied rond the Blue Mountains. Vervolgens gingen we op huis aan. Nou ja, naar het hostel dan.
Cadeautips DVD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...