zondag 10 juni 2012

Birthday Girl en Silent Creek op Fraser Island

10 Juni; Madelief is jarig. Zoals ik al eerder schreef, wil Madelief haar verjaardag op Fraser Island vieren. En dus reizen we met een georganiseerde reis van een paar dagen naar dat eiland.

Een bus pikt ons op bij de jeugdherberg en brengt ons naar de boot. Een lange overtocht is het niet; vanaf de vaste wal is Fraser Island immers al te zien.

Aan de overkant staat een 4WD-bus voor ons klaar. We zoeken een plaatsje in de bus en gaan op pad. De eerste stop is ‘Central Station’. Dit stukje regenwoud wordt zo genoemd omdat er ooit een spoorlijn was. In niets lijkt het dan ook op het Centraal Station in Amsterdam.

Daarna lopen we door Pile Valley en langs Wanggoolba Creek. Laatstgenoemde is een stroompje met heel helder water. Het stroompje gaat door het zand, waardoor je het niet hoort stromen. Het wordt ook wel de ‘silent creek’ genoemd.

Terug in de bus en door naar het resort waar we verblijven. Daar staat een lekker lunchbuffet voor ons klaar, compleet met pasta, vis en kip.


Na de lunch gaan we weer op pad. Met de 4WD-bus rijden we over het strand naar Eli Creek. In dat stroompje, met ook weer helder water, ga ik pootjebaden.

Later rijden we weer verder over het strand. We zien rotsen met prachtig gekleurd zand; van zandkleurig tot rood zand. Erg mooi!!!

Ook het Maheno Shipwreck, een scheepswrak op het strand en deels in het water, is apart om te zien.


We rijden weer terug naar het resort. Daar staat een smakelijk diner voor ons klaar; tomatensoep, roast pork met appelmoes en rijstepudding met ijs toe.

Tijdens het diner probeert Clayton, iemand van de organisatie die zichzelf erg grappig vindt, iedereen warm te maken voor de karaoke.
Als Madelief later in de pub naar huis gaat bellen, het kan verder nergens anders, blijkt hij er niet zo heel erg in geslaagd te zijn om mensen enthousiast te krijgen voor de karaoke; het is namelijk helemaal niet druk.

Voordat we ons bed opzoeken, sluiten Madelief en ik Madeliefs verjaardag af met een mud cake. Die blijkt echter zo machtig te zijn dat we de helft maar in het koelkastje zetten. Maar lekker was hij wel!!!

Morgen meer Fraser Island… Stay tuned!


Vaderdag 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...