vrijdag 15 juni 2012

In de mist naar Great Keppel Island

Met een busje gaan Madelief en ik naar de boot. Bij de boot hangt allemaal mist of ‘fog’; dat ziet er bizar uit! Omdat we door die ‘fog’ niet zien waar we heen gaan, is het boottochtje ook heel apart.


In de verte zie je wat mist.
Onderweg hebben we meer mist.


Bij Great Keppel Island aangekomen is de mist stukken minder. De haven daar is eigenlijk niet echt een haven; we gaan aan het strand van boord. Daar geen transfer met een busje, maar gewoon een wandeling naar het hostel. De bagage wordt wel in een aanhangwagen naar het hostel gebracht.

Madelief en ik slapen daar op een 4-persoonskamer, c.q. tent. Eigenlijk is het wel een kamer, maar de wanden zijn van dat tent-plastic-achtig spul. Je merkt dat we meer en meer richting het tropische gedeelte van Australië reizen.

Na de lunch gaan we samen met Sarah, een Engelse die ook Nederlands kan en die we in het hostel in Rockhampton ontmoet hebben, naar het strand. Madelief en ik wagen ons nog even in zee. Eerst is het koud, maar later is het wel lekker.

Great Keppel Island
In de verte hangt nog wat mist.

Als we naar de gezamenlijke keuken gaan om ons avondeten te koken, blijken er niet genoeg pannen te zijn. En dus moeten we wachten op onze beurt. Er is echter een jongen ook noodles aan het koken en onze noodles mogen bij zijn noodles in de pan. Eigenlijk kookt de jongen dus voor ons.

Nog zo iets aparts van dit hostel; tegen borg kun je bestek en borden krijgen bij de receptie. Je krijgt dan een tasje, net een handtasje, met bestek, een bord, een kom en een beker. Een gek gezicht zo’n handtasje!

Terug in de kamer, c.q. tent, gaan Madelief en ik schrijven; ik in m’n dagboek en Madelief gaat kaarten schrijven. Verder kijken we nog naar de route richting Cairns en lezen we nog wat.


Toevoeging:
Onlangs maakte ik van de foto's van Great Keppel Island een klein scrapboekje.
Zie hier het resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...