zondag 14 oktober 2012

Rokerige wierookstokjes in de Wong Tai Sin Tempel

Op pad in Hong Kong. Het is heet buiten. We beginnen met een wandelingetje langs het water. Al wandelend genieten mam en ik van het prachtige uitzicht op de skyline van Hong Kong.



We komen langs het Museum of Arts en gaan er naar binnen. We zien prachtige potten met mooie kleuren en blauw geoxideerd. Ook zijn er veel voorwerpen van jade en ivoor, maar we zien ook Chinese schilderijen en kalligrafie.

Ondertussen hebben we trek gekregen. Bij het museum is ook een restaurantje. We zoeken op het terras een plekje in de schaduw en bestellen een fruitsalade en een pizzaatje. Dat smaakt goed!

Terwijl we daar zo op het terras zitten, horen we muziek. We werpen een blik over een muurtje om polshoogte te nemen. Er wordt een podium opgebouwd en er zitten heel veel mensen op de trappen van een cultureel centrum. Later wordt er nog meer muziek gemaakt en wordt er gedanst (Zuid-Amerikaans).

Ook blijkt er een arts en crafts market te zijn; allemaal tafels (met parasols erboven) waarop zelfgemaakte spulletjes uitgestald worden. Er zijn kraampjes met kunstwerkjes van fimoklei, kralen boompjes, bedrukte tassen, beschilderde stenen, knipsels, houtsnijwerk, schilderijen, kettinkjes, kijkkastjes, etc.

We wandelen naar het metrostation om daarvandaan de metro richting de Wong Tai Sin Tempel te nemen. Het is die dag een ‘public holiday’. De mensen hebben vrij en daardoor is het overal heel druk.





De Wong Tai Sin Tempel staat midden tussen de hoge flatgebouwen. Een prachtige tempel!
Je kunt er wierookstokjes kopen. Die stokjes kun je aansteken; bij bosjes tegelijk in potten met zand of in een sinaasappel. Heel veel mensen doen dat en daardoor is het heel rokerig.

Ook zijn er allemaal hokjes. In elk hokje zit een arts voor Chinese geneeswijzen. Er hangt een apart sfeertje.

We nemen dezelfde route terug naar het hotel. Onderweg genieten we aan het water van een ijsje.


We halen wat te eten en kijken nog wat rond in de buurt van het hotel.
De winkels zijn ’s avonds nog tot laat open. Mam koopt een klein koffertje. Haar rugzak is namelijk stukgegaan; er is een band los en daardoor kan de rugtas niet meer op haar rug. Dat is lastig, want de volgende dag moeten we met onze bagage de stad in.

Het is dan namelijk al weer onze laatste dag in Hong Kong. Het vliegtuig gaat pas rond middernacht, maar we moeten ’s ochtends natuurlijk al wel uitchecken bij het hotel. We willen die dag dan nog wel wat van de stad zien en dus zal dat met bagage moeten.
Overigens niet met al onze bagage. We hebben alleen wat we die paar dagen in Hong dachten nodig te hebben meegenomen. De rest van onze bagage hebben we bij aankomst op het vliegveld van Hong Kong opgeslagen.

De rest van de avond kijken we weer veel televisie; de berichten over de bomaanslagen van Bali. Het kan ons nog niet loslaten!


Voor meer informatie over het Museum of Arts in Hong Kong ga je naar: http://www.lcsd.gov.hk/ce/Museum/Arts/english/aboutus/aboutus.html

Voor meer informatie over de Wong Tai Sin Tempel ga je naar:
Die website biedt ook de mogelijkheid voor een zogenaamde ‘online prayer’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...