maandag 15 oktober 2012

De Big Buddha

Die ochtend gaat om half acht de wekker. We drinken thee, eten een broodje, douchen, pakken de laatste spullen in en gaan naar de receptie om uit te checken.


In de hal van het hotel stippelen we de planning voor die dag uit. De keus valt op de Big Buddha.
Plotseling zie ik de shuttlebus van het hotel voor de deur staan. Die bus brengt je gratis naar de airport express. Vanaf het station waar die trein vandaan vertrekt, vertrekt ook de metro die we moeten nemen richting de Big Buddha.
We stappen dan ook snel in het busje.


Bij het station aangekomen nemen mam en ik de metro naar Lantau Island. Het is een snelle rit en als de metro bovengronds gaat, heb je mooie uitzichten; hoge bergen, de skyline, het water. Prachtig!

We komen uit bij wat een geheel nieuwe stad lijkt; hoge flatgebouwen midden in de bergen.
Daar moeten we bus 23 nemen naar de Big Buddha. Een prachtige rit van ongeveer drie kwartier volgt. We rijden door bergen en langs een prachtig dorpje, een mooi strand en de zee.
Onderweg zien we de Big Buddha al boven de bergen uitsteken. Het is met 34 meter dan ook de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht.

Naast de Big Buddha blijkt er een heel complex te zijn; toeristisch met winkeltjes, tempels en restaurantjes.

Ik beklim alle treden naar boven om de Big Buddha van dichtbij te bekijken. Mam blijft beneden zitten met haar koffertje. Omdat we straks door gaan naar het vliegveld, hebben we onze bagage van de paar dagen Hong Kong bij ons. Mams rugzak is kapot gegaan, daarvoor ik de plaats heeft ze een koffertje gekocht. Maar dat blijkt voor het beklimmen van de Big Buddha niet handig te zijn.

Mam blijkt overigens niet de enige met een koffertje te zijn; we zien ook een monnik lopen met zo’n koffertje met wieltjes.
We kijken ook nog rond in de tempel die naast de Big Buddha ligt en daar zien we nog veel meer monniken. Een mooi tempelcomplex overigens.










We nemen de bus weer terug. Bij een postkantoor kopen we postzegels en dan gaan we richting metro. Die is in een heel groot modern winkelcentrum; heel modern, heel schoon en ruim.

Vanuit de metro stappen we over in de Airport Express naar het vliegveld. We eten er wat, trekken wat warmers aan, halen de rest van onze bagage op, checken in, e-mailen, winkelen en wachten op het vliegtuig. Het vliegtuig naar Amsterdam; naar huis…..!

Stay tuned, want het verhaal is nog niet uit!


Dagdeal (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...