donderdag 11 oktober 2012

Zonsondergang met pinda’s


Mam en ik ontbijten, zwemmen, zitten op het balkon en maken foto’s van een lotusbloem. Die lotusbloem stond eerst nog in knop, nu staat hij in volle bloei. Prachtig!


 Later lopen we over het strand naar het centrum van Kuta. We gaan daar nog wat winkelen. Voor het thuisfront willen we nog wat cadeautjes kopen, maar het shoppen op Bali vinden wij helemaal niet zo prettig. De mensen kijken je zo aan! Ze roepen steeds ‘special price’.
Bovendien is het die dag heel erg heet. We nemen dan ook een taxi terug naar het hotel.

Daar nestelen we ons weer op het balkon; ik met een boek, mam met haar verfdoosje.
Mam schildert kleine vierkantjes met palmbomen en de zee. Ze was van plan om die aquarelletjes op kaarten te plakken en ze dan naar deze en gene te sturen. (Of ze dat ook gedaan heeft, weet ik niet zeker. Een en ander liep ook zo anders).

Na een duik in het zwembad drinken mam en ik thee en koffie op ons balkon. Als we nauwelijks de thee en koffie op hebben, vragen Erik, Willeke en Paatje of we mee gaan naar het strand om daar naar de zonsondergang te kijken.
We gaan direct mee. Het is half zes. De zon gaat vroeg onder.

We steken de straat over, lopen het strand op en zoeken een plekje op het warme zand.
Er hangt een aparte, lome sfeer op het strand. Een groepje is aan het voetballen, er zwemmen wat mensen in zee en vissers maken hun bootje klaar om uit te varen.
De lucht met ondergaande zon boven de zee is prachtig. Wat zitten we daar mooi met z’n vijven!



Er komt nog een pindaverkoper langs met bosjes pinda’s. Erik trakteert ons elk op een bosje pinda’s. Heerlijk zijn ze.

Nadat de zon ondergegaan is, blijven we nog even zitten. Het wordt echter al snel donker en dan gaan we toch maar terug naar het hotel.


Daar eten we weer gezellig met onze drie vrienden. We hebben een bijzonder gerecht; waterspinazie uit de wok met vlees, saus en rijst. Het wordt ter plekke aan onze tafel gewokt!
Toe hebben we een soort gelatinepudding en meloen. Het smaakt goed!!!

Morgen meer Bali!
Stay tuned!!!


Lekker weer naar binnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...