donderdag 29 december 2011

Nederlandse radio, pasta zonder gehakt en een possum in het kippenhok

Na de Hollandse poffertjes en het magneetje met klompjes van een dag eerder, nog meer Hollands; Bløf op de radio!

Draaiend aan de radio heeft Orange ‘Radio Nederland’ ontdekt; een programma voor Nederlanders dat een paar keer per week wordt uitgezonden.
Dit keer, zo aan het eind van het jaar, een overzicht van het nieuws van 2001.

Minder Nederlands voor eind december is het weer. Het is in Summertown namelijk erg warm. We maken de kippenhokken schoon, maar verder sloven ons niet zo heel erg uit.

Desondanks wandelen we nog wel een flink eind. We willen namelijk ’s avonds pasta met gehakt erin maken, maar we hebben geen gehakt in huis. En dus wandelen we naar de slager. Dat is wel een eindje lopen, want de slager is in het volgende dorp.
De slagerij blijkt echter gesloten en dus eten we pasta zonder gehakt. Met een restje ‘Christmas Pudding’ toe hebben we toch een smakelijke maaltijd.  

Als we ’s avonds nog even bij de kippen kijken of ze allemaal op stok zitten, ontdekken we nog een possum, een buidelrat, in het kippenhok. Eerder die week zat er daar ook al eentje.

Possum in het kippenhok


Weer een Australisch dier dat we gezien hebben. Blijf m’n blog volgen en je leest of nog meer Australische dieren mijn pad kruisten tijdens de reis die ik tien jaar geleden door Australië maakte.
Voetnoot: Wist je dat Bløf voor de CD Umoja samen heeft gewerkt met didgeridoo speler Mark Atkins? Diezelfde Mark Atkins was betrokken bij de muziek voor de film 'Australia' met Hugh Jackman en Nicole Kidman. Een aardige vent; ooit heb ik in Amsterdam didgeridoo les van hem gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...