vrijdag 3 februari 2012

Mooie watervallen, prachtige uitzichten en apfelstrudel toe!

Detail van mijn scrapbookspread.
Ons verblijf bij Brian en Maureen zit er al weer op. Voordat Maureen ons in Halls Gap af zal zetten, laat ze ons wat hoogtepunten van de Grampians zien. De eerste stop in dat natuurgebied is bij de MacKenzie Falls.

Bij die watervallen volgen we eerst een pad naar boven. Daarvandaan kijken we mooi op de watervallen. Maar als ik een pad omlaag volg, ontdek ik dat die watervallen vanaf beneden ook prachtig zijn. Onderweg naar beneden zie ik in een boom nog een kookaburra, een Australische lachvogel. Het lukt me die vogel op de gevoelige plaat vast te leggen.



Later brengt Maureen ons naar een ‘lookout’; ‘the Balconies’. Vanaf die rotsen kun je over een groot gedeelte van de Grampians uitkijken. Een erg mooi gezicht!



Daarna brengt Maureen ons naar Halls Gap, een plaatsje in de Grampians. Voordat ze ons bij ‘Tim’s Place’ afzet, laat ze ons eerst nog het visitors centre zien. Daar wordt onder andere een video over de Grampians getoond.

‘Tim’s Place’ is een klein hostel. Naast een bed op een slaapzaaltje kun je ook een ‘chalet’ boeken. ‘Chalet’, zo hebben ze het genoemd, maar het stelt eigenlijk niet zo veel voor. Het is een kamertje met een tweepersoonsbed, een kaptafeltje en dat is het dan ook. Desondanks nemen wij er onze intrek en dat bevalt goed.

’s Avonds gaan we uit eten. Een restaurant heeft namelijk een menu met drie gangen voor slechts tien Australische dollar en dat lijkt ons wel wat.
We krijgen soep vooraf. Daarna volgt het hoofdgerecht; vis met een krokant korstje, wedgies (een soort aardappelpartjes) en sla. En we sluiten af met een apfelstrudel. Erg lekker allemaal!



Dagdeal (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...