vrijdag 17 februari 2012

Kroketten eten op het Holland Festival

Als ik ’s ochtends achter de computer zit om te e-mailen, vang ik een telefoongesprek van een Nederlandse naar haar thuisfront op. Ze vertelt enthousiast over een Holland Festival, waarvan we ook al een affiche hebben zien hangen. Na haar enthousiaste verhalen, lijkt het ons ook leuk om naar dat festival te gaan.

En dus gaan Orange en ik naar het Flinders Street Station om daar de trein te pakken. Zo mooi als dat station van buiten is, zo saai een lelijk is het van binnen.

Als we uit de trein stappen, is het nog een stuk lopen. Er is een kortere weg, maar een bordje ‘private property’ schrikt ons af en dus lopen we om; om een racebaan heen. En dat is me toch een stuk lopen.

Daardoor komen we laat bij het festival aan. Waarschijnlijk omdat we zo laat zijn, hoeven we geen toegang te betalen.
Het festival is niet zo groot en eerlijk gezegd stelt het ook niet zo veel voor. Toch vermaken we ons er wel een tijdje.


We smullen van heerlijke Hollandse kroketten. Maar er zijn ook oliebollen, poffertjes en Hollands gebak te koop.
Ondertussen vermaakt de jeugd zich prima met het doen van Hollandse spelletjes; steltlopen, steppen en priksleeën op een slee met wieltjes.
Bij de stand van de ‘Dutch Weekly’ krijgen we een exemplaar van dat krantje met daarin veel over het huwelijk van Prins Willem Alexander en Máxima.
Ook spreken we nog met een vrouw die in een Nederlands bejaardentehuis werkt. Misschien heeft zij wel een baantje voor ons in dat bejaardentehuis.

Met een stukje Holland in de vorm van een doosje vlokken keren we weer terug naar het hostel. Toch leuk om dat festival bezocht te hebben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...