maandag 6 februari 2012

We kijken nogmaals rond in Sovereign Hill, zien het maken van een wiel en rijden naar Melbourne.

We beginnen de dag met nog een bezoekje aan Sovereign Hill. We willen nog graag de mijntour doen en we ontdekten tijdens ons bezoek van een dag eerder te laat dat dat inbegrepen is. Dus die tour doen we alsnog; een interessante tour zo blijkt. Ik zie weer andere dingen dan destijds met Marjolein.

Ook wil ik nog graag het maken van een wiel zien. Omdat het nog even duurt voordat daarvan een demonstratie is, wandelen we door de Main Street. Net als de dag daarvoor halen we wat lekkers bij de bakker. Eerder hadden we een bladerdeeg broodje met vruchten erin en poedersuiker erop. Dat smaakte goed!
Wat we nu hebben, een ‘custard tart’, is ook lekker.

We nemen plaats op een bankje om daar de custard tart op te eten. Terwijl wij op dat bankje zitten komt er een Japanner of Chinees naast ons zitten, terwijl zijn vriend een foto van ons maakt. Wat er zo bijzonder aan ons is, snappen we ook niet helemaal. Maar we kunnen er wel om lachen.


Het maken van het wiel is later dan op de folder staat, dus gaan we eerst maar iets anders doen. Er blijkt nog een mijntour te zijn en die doen we. Tijdens die tour lopen we door de mijn en wordt er een bandje gedraaid waarop het een en ander verteld wordt. Ook dit is een leuke tour.

Daarna dan eindelijk het maken van het wiel. Het is erg leuk om dat hele proces te zien. Helaas is de man wat slecht te verstaan.

We eten ons brood op en slenteren nog wat door Sovereign Hill, voordat we een taxi nemen naar het station. Daar nemen we de bus naar Melbourne.

Het is al kwart over zeven ’s avonds als we in Melbourne aankomen. We zoeken hetzelfde hostel op waar we een paar maanden eerder met Sander ook waren.

We gaan voor een snelle hap naar de Burger King en doen nog een paar boodschapjes. De supermarkt hier in de buurt gaat immers niet dicht, zo weten we nog van ons eerdere bezoekje aan Melbourne.

Morgen gaan onze belevenissen in Melbourne verder!
Stay tuned!



Valentijnsvoordeel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...