vrijdag 10 februari 2012

Een zondag met pannenkoeken, een ‘arts & craft’ markt en het St. Kilda Festival

Een detail uit mijn scrapbook.
Het is zondagochtend, in 2002 viel 10 februari immers op zondag, en we beginnen de dag met pannenkoeken. Het hostel heeft namelijk een ontbijt met pannenkoeken georganiseerd.
Gezellig hoor, staan we met allerlei nationaliteiten pannenkoeken te pakken. Sommigen hebben nog nooit eerder pannenkoeken gebakken.

Na de smakelijke pannenkoeken gaan we samen met Eveline, het Nederlandse meisje waarmee we een paar dagen eerder Shithead hebben zitten spelen, naar de ‘arts & crafts’ markt bij het Victorian Arts Centre.
Een leuke markt met zelfgemaakte producten. We zien er keramiek, schilderijen, didgeridoos, foto’s en nog zoveel meer.

Een aanrader om eens rond te kijken. Ook erg leuk als je met originele souvenirs thuis wilt komen. De markt wordt nog steeds elke zondag vlakbij het Victorian Arts Centre georganiseerd.
Meer informatie vind je hier:

Later op de middag nemen Orange, Eveline en ik de tram naar St. Kilda; een wijk aan het strand. Daar wordt het St. Kilda Festival georganiseerd. Er is muziek, er zijn kraampjes en er zijn erg veel mensen.

We kijken wat rond bij de kraampjes, ploffen op een grasveld neer en blijven daar lang zitten kletsen.
Later verkennen we het festival verder om bij het podium, waar niemand minder dan Paul Kelly op zal treden, te eindigen. Eerst zien we nog ‘the Waifs’, daarna is het de beurt aan Paul Kelly. Voor hem zijn we naar het St. Kilda Festival gekomen.

Optreden van Paul Kelly met op de achtergrond de zee bij St. Kilda.

We kennen lang niet alle nummers die hij ten gehore brengt, maar, zoals ik afgelopen maandag al schreef, hij heeft ook zoveel nummers geschreven.
‘From St. Kilda to Kings Cross’ is natuurlijk heel toepasselijk om in St. Kilda te horen. Maar als Paul Kelly ‘Before too Long’ speelt, kan het voor Orange en mij niet meer stuk. Echt heel gaaf dat we dat nummer live horen. Maar ‘Deeper Water’, een favoriet van mij, is ook leuk om te horen.

We genieten van het concert en keren dan ook erg tevreden terug in het hostel; al met al een leuke zondag!    

Spread uit mijn scrapbook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...