zaterdag 12 november 2011

Een prikbord met advertenties, campers met schattige gordijntjes en een smakelijke BBQ

Dag 2 in Sydney was een regeldag. We gingen naar het tax office voor ons tax no. Daarna werd ons de weg gewezen naar het Travellers Contact Point. Daar kunnen we onze post ophalen, er is een reisbureau, aan een groot prikbord hangen advertenties met banen en je vindt er allerlei informatie.

Ook gaan we naar een soort garage waar tweedehands auto’s en campers verkocht worden. Met name die campertjes vind ik leuk om te zien. Sommige zijn voorzien van een complete kampeeruitrusting, anderen zijn prachtig beschilderd of hebben schattige gordijntjes.

Het lijkt me superknus zo’n campertje, maar onze plannen voor de eerste periode liggen al vast. In Nederland hebben we al een huurauto geregeld waarmee we van Sydney naar Adelaide gaan reizen. We hadden een planning gemaakt voor de eerste periode, mede omdat Sander, een gezamenlijke kennis van Orange en mij, op het laatste moment besloot met ons mee te reizen. Hij gaat slechts voor een paar weken naar Australië en voor een kortere periode is het toch handig een en ander alvast gepland te hebben.

Na het aanschouwen van de auto’s en caravans, konden we onze eigen gang gaan. Orange en ik zijn eerst nog even terug gegaan naar het Travellers Contact Point om een telefoon te kopen en om ons in te schrijven voor WWOOF, een organisatie die bemiddeld bij het tegen kost en inwoning werken op onder andere organische boerderijen.

Sydney, 12 november 2011
Verder verkennen we het centrum van Sydney een beetje, voordat we naar het Opera House gaan. Daar hebben we met Rob en Ilse afgesproken. Met uitzicht op de historische wijk the Rocks, de veerboten bij Circular Quay en de wolkenkrabbers daarachter drinken we samen met hen iets op een terrasje bij het Opera House.

Met z’n vieren wandelen we vervolgens langs Circular Quay, een kade waarvandaan de veerboten naar andere delen van Sydney vertrekken. We wandelen verder om rond te kijken in the Rocks. Deze wijk aan de ene kant van de bekende Harbour Bridge is het oudste gedeelte van Sydney. Maar ja, wat is oud in een land wat nog zo relatief kort geleden gekoloniseerd werd. Toch is het leuk om er rond te kijken.

We lopen terug naar het hostel, want daar worden we opgehaald om te gaan barbecueën in ‘the Wood Duck Inn’, een ander hostel. Die barbecue is speciaal georganiseerd voor backpackers van Australian Backpackers.
De barbecue smaakt goed en het is erg gezellig. Ook bevalt dat hostel ons wel. We hebben nog een nacht in het hostel ‘Y on the Park’ voor de boeg. Verkassen we daarna naar ‘the Wood Duck Inn’ of blijven we nog in het ‘Y on the Park’ hostel?
Je leest het morgen in mijn blog.    




Cadeautips Speelgoed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...