woensdag 23 mei 2012

Naar nr. 46

We verlaten Dunedin en rijden, hoewel we eigenlijk naar het noorden moeten, eerst in zuidelijke richting. We willen namelijk eerst nr. 46 van de Southern Scenic Route nog bezoeken, eerder waren we daar niet aan toegekomen.

‘Nr. 46’, zo zijn we het kortweg gaan noemen, is een stukje kust met strand en heet eigenlijk ‘Tunnel Beach’. Je kunt er een wandeling van circa een uur maken en dat doen we dan ook.


De kustlijn met tunnel is prachtig, het weer is echter wat minder; het gaat regenen en de rest van de dag blijft het ook slecht.

Onderweg zien we ook nog de ‘Moeraki Boulders’. Dat zijn een soort ronde bollen op het strand. Helaas is het hoog water en kunnen we ze niet van heel erg dichtbij bekijken. Toch vind ik de ‘Moeraki Boulders’ erg de moeite waard.


In Oamaru ondernemen we nog een poging om ‘Yellow Eyed Penguins’ te zien. Door het slechte, gure weer druipen we echter al weer snel af. Geen pinguïns gezien, helaas!

Vervolgens rijden we naar de YHA in Timaru. Daar delen we met z’n drieën een vierpersoonskamer in een gedeelte van het hostel dat op een huis lijkt.

Morgen gaat de reis weer verder.
Stay tuned!


de Bol.com oranjewinkel - tot 60% korting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...