zaterdag 28 april 2012

Geschoren konijnen met pluis aan de oren


Als we wakker worden, is het wat mistig en blijkt het uitzicht op de stad daardoor niet je van het te zijn. Toch maakt Marjolein er een foto van. 

Nadat alles in de auto ingeladen is, gaan we weer op pad. We stoppen bij de Mangapohue Natural Bridge. Dat is, zoals de naam al doet vermoeden, een natuurlijke brug. Met al dat groen, mossen en varens is het een erg mooi gezicht.


Op weg naar Marakopa liggen de ‘Marakopa Falls’ en daar nemen we een kijkje. Het blijkt een erg mooie waterval te zijn en nog behoorlijk groot ook. We slaan de Lonely Planet er op na en lezen dat de waterval wel 36 meter hoog is.

Een volgende stop is de Shearing Shed. Daar worden angora konijnen geschoren om met de wol allerlei producten te maken. Die producten zijn in de winkel te koop.


Ook kun je de konijnen zien. Het zijn erg grote witte beesten met een dikke vacht. Aan het uiteinde van hun oren hebben ze wat pluis, waardoor ze er erg grappig uitzien.
We zien er ook twee konijnen die net geschoren zijn; net lammetjes maar dan een ander model èn met lange oren met nog wat pluis.

We rijden vervolgens door naar Rotorua, want ook daar is weer veel te beleven. Daarover de aankomende dagen meer.
Stay tuned…!

Meer informatie over de Shearing Shed op: http://www.angorashearingshed.co.nz/186398/html/page.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...