vrijdag 27 april 2012

Kiwi’s en gloeiwormen

We dachten de jeugdherberg in Te Aroha voor ons alleen te hebben, maar dat blijkt niet zo te zijn. Een muis heeft namelijk van ons brood gegeten!
Na een ontbijtje, er was gelukkig nog genoeg brood over, vertrekken we naar de Waitomo Caves. Op weg daar naartoe bezoeken we het Kiwi House in Otorohanga.


Leuk om kiwi’s in het echt te zien, het is vrij zeldzaam om ze in het wild tegen te komen, maar de hoeveelheid kiwi’s in het Kiwi House valt me nogal tegen. Er zijn, anno 2002, namelijk maar twee kiwi’s.
Verder hebben ze er nog wel andere vogels, eenden en gekko’s.
Toch is het een leuke onderbreking van de rit.


De rit gaat vervolgens verder naar de Waitomo Caves. Die blijken erg de moeite waard te zijn. Met een gids gaan we door de grotten. Hij vertelt ons het een en ander over de stalactieten en stalagmieten.
Later gaan we met een bootje door een donkere grot. Tegen het plafond zien we allemaal gloeiwormen zitten. Nog meer als toen in Whangarei. Echt een heel erg mooi gezicht!
Omdat je geen foto’s mag maken in de grotten, kopen we kaarten in de souvenirwinkel.


Daarna rijden we verder naar Te Kuiti waar we, iets buiten dat plaatsje, accommodatie hebben gevonden. We verblijven in een cabin met een gedeelde keuken. Het ligt op een heuvel en daardoor hebben we uitzicht op de stad. Daar zien we ’s avonds niet zo heel veel van, want het is al donker als we aankomen.
Of we de volgende ochtend een beter uitzicht hebben, lees je morgen op mijn blog.


Meer informatie over het Kiwi House op: http://www.kiwihouse.org.nz/
Meer informatie over de Waitomo Caves op: http://www.waitomocaves.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...