vrijdag 6 april 2012

Wandelen en kamperen in ‘the Prom’

Voor de tour naar Wilson’s Promontory National Park, een natuurgebied een stuk buiten Melbourne, kortweg ‘the Prom’ genoemd, moet ik al vroeg bij Flinders Street Station zijn.
Daar stap ik samen met nog twee Nederlanders, een Engelse, een Canadese en een Amerikaanse in het busje van High Spirit Outdoor Adventures.

Bij the Prom aangekomen parkeren we het busje eerst op een veldje om een stuk te gaan wandelen. Het doel is een groot zandgebied en dat is zeker de moeite waard.
Terug bij het busje laten we ons de heerlijke lunch goed smaken.


Daarna rijden we naar de camping bij Tidal River om daar een leuke kampeerplaats te vinden. We parkeren het busje bij de kampeerplaats en gaan weer wandelen. We lopen naar het strand. Aan een kant zijn allemaal bomen en een rivier die de zee in stroomt; de Tidal River. Een mooi gezicht!





Ook de wandeling door Lilly Pilly Gully, een regenwoud, is erg mooi. Hongerig van het wandelen, gaat de pasta die gids Justine gemaakt heeft er goed in.

Voordat we onze tentjes opzoeken voor de broodnodige nachtrust, gaan we op zoek naar wombats. En die vinden we ook; ze lopen gewoon rond op de camping! Leuk om nu ook wombats in het wild te zien!

Ook spelen we bij het kampvuur nog een kaartspel. Ik kende dat kaartspel helemaal niet, maar het was wel een leuk spel.

Toch gaan we redelijk op tijd naar bed. Het wordt namelijk vroeg donker nadat de daylight savings voorbij zijn (in Australië is de klok een uur terug gegaan).

Morgen meer belevenissen in ‘the Prom’!



Dagdeal (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...