vrijdag 31 augustus 2012

Een opvangcentrum voor evacués of een slaapzaal voor vierdaagse wandelaars…

Monkey Mia staat bekend om de dolfijnen die daar voor de kust zwemmen. Na het ontbijt gaan we dan ook naar het voeren van die dolfijnen kijken.
  
Eerst slaan we een en ander vanaf de pier gade, maar dan wagen we ons toch tot onze knieën in het water. Dat is koud, maar de dolfijnen maken veel goed. Ze komen echt heel dichtbij!

  

Op het strand houden zich pelikanen op. Wellicht hopen ze op een overgebleven visje.

Na de dolfijnen staat er een zeiltocht met een catamaran op het programma. Ook dat is erg leuk.


Helaas spotten we tijdens het varen niet veel dieren. Een dolfijn en een turtle gaan voorbij, maar dugongs zien we niet.
  

Na het varen met de catamaran hebben we tot aan de lunch wat tijd voor onszelf. Marleen en ik brengen een bezoekje aan het visitors centre. Daar lezen en zien we het een en ander over dolfijnen.

We gaan nog even pootje paden in het zwembad. Voor zwemmen is het ook vandaag echter te koud.
Bij datzelfde zwembad lunchen we met lekkere sandwiches. 

Vervolgens gaan we weer met de bus op pad. Het strand van Shell Beach is nu aan de beurt. Dat is een strand met schelpen in plaats van zand (en gruis van schelpen). Al die witte schelpjes zien er apart uit.
Door een bepaalde stroming zijn die schelpen daar terecht gekomen. Dat is een proces van jaren en jaren.


Daarna gaan we naar een proces van nog meer jaren en jaren; de stromatolites. Dit zijn een soort van apart gevormde ‘rotsen’ in het water. Die ‘rotsen’ zijn eigenlijk een soort van clusters eencellige organismen. Dit gaat echt miljarden jaren terug. Het is eigenlijk iets van het begin van de evolutie. Interessant hoor!



Tot slot rijden we naar de plaats waar we op deze derde dag van de tour zullen overnachten. We hebben een zogenaamde farmstay. Wat inhoudt dat we op een boerderij slapen; in dit geval een enorme schuur met bedden. Het is net een opvangcentrum voor evacués of een slaapzaal voor vierdaagse wandelaars.


Erg apart zoals we daar slapen. Midden in de nacht word ik wakker van een hoosbui. Knus hoor met die regen en lekker warm in mijn bed!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...